Отряд самоубийци – филмът

Филми/ТВ - Холивудски филми
Отряд самоубийци

Афиш

Режисьор: Дейвид Айер/David Ayer
В ролите: Уил Смит/Will Smith; Джаред Лето/Jared Leto; Марго Роби/Margot Robbie; Джоу Кинеман/Joel Kinnaman; Виола Дейвис/Viola Davis; Джай Кортни/Jai Courtney; Джей Ернандес/Jay Hernandez; Адеуале Акинуйе-Агбайе/Adewale Akinnuoye-Agbaje; Айк Баринхолц/Ike Barinholtz; Скот Ийстууд/Scott Eastwood; Кара Деливин/Cara Delevingne
Държава: САЩ
Година: 2016
Времетраене: 123 мин.
Бюджет: $178 млн.
Бокс офис: $745,2 млн.
Оценка на IMDb: 6.6

Сюжет

В филма “отряд самоубийци” Супермен е мъртъв, Батман и Светкавицата са арестували почти всички престъпни умове в страната, а единствено Джокера (Джаред Лето) все още е на свобода, но се укрива и страда заради изгубената си любов Харли Куин (Марго Роби).

Нова заплаха надвисва над Мидуей Сити и правителството на САЩ е принудено да използва отряд от затворници, които имат специални сили и само те могат да се справят с проблема. Професионален убиец с точност до милиметър Deadshot (Уил Смит), бившият гангстер пироман Ел Диабло (Джей Ернандес), психо – приятелката на Джокера (Марго Роби), човекът крокодил Килър Крок (героят прави официален дебют в киното и се играе от Адеуале Акинуйе-Агбайе), Капитан Бумеранг (Джай Кортни).

За да не се самозабравят и да бъдат контролирани, към тях е прикрепен специален отряд, който е им е инжектирал нано-бомби. Така, те са принуден да изпълняват командите на полковник Рик Флаг и по един, или друг начин да го защитават.

Моето мнение за „Отряд Самоубийци“

Ако обичате достатъчно половинката си не й/му причинявайте това да седнете удобно и да гледате “отряд самоубийци”. Ако времето е хубаво по-добре е да се разходите и да не пропилявате два часа от съзнателният си живот.

Какво според Вас ще трябва да очаквате от филм по комикс – вътрешна борба, преплитане на чувства, актьорско майсторство, режисура, светлини, сценарий или качествен диалог? Не бе честно – какво?

Филмът “отряд самоубийци” е подходящ за лица между 16 и 17 години. Екшъна е брутално банален, героите се ясни, доброто побеждава (въпреки, че злото се бори със злото), героите остават живи (после са върнати в затвора с някои нови придобивки – например телевизор в килията), филма свършва и вие осъзнавате, че можехте да свършите нещо полезно. Ама наистина.

Най-големият парадокс е, че този филм е генерирал $745 млн. приходи.

Има и лоша новина – готви се продължение. Съжалявам!

p.s. – единствената игра, която си заслужава вниманието е на таланта Джаред Лето.

Оценка: 4.82 / 5 (135 мнения)